De beste koelkasten voor thuisgebruik: een overzicht

Over ons
Elektronica etc blog

Hallo, mijn naam is Ronald en ik ben al een tijdje werkzaam als verkoper van elektrotechnische artikelen aan installateurs. Elektronica is een heel erg ruim begrip. Je kunt elektrotechniek aantreffen in allerlei producten. Je televisie, de slimme meter voor de centrale verwarming, de centrale verwarming zelf, je smartphone, je oortjes en de verlichting in je huis. Maar ook jouw auto zit vol met elektrotechnische snufjes. Kilometers kabel zijn er in verwerkt. Ik verkoop gewoon onder andere schakelaars en wandcontactdozen aan professionele installateurs. Installatiebedrijven die ervoor zorgen dat je verwarming en je verlichting het doet en dat je warm water hebt. In mijn blog lees je meer over elektronica.

Zoeken
Categorie├źn
Archief

De beste koelkasten voor thuisgebruik: een overzicht

6 augustus 2020
 Categorie├źn: Electronica, Blog


Een koelkast in huis, uiteraard met een goed en ruim vriesvak, is natuurlijk onmisbaar. Koelkasten hebben veel voordelen en het is daarom ook, zeker als je een verouderde koelkast hebt, slim om een moderne variant te kopen. De belangrijkste functie van een koelkast is natuurlijk om eten en drinken op de juiste temperatuur te houden, zodat voedsel en drank langer gebruikt kunnen worden. Interessant aan een eigentijdse koelkast is ook het feit dat deze relatief energiezuinig is. Vroeger was een koelkast een echte energieslurper, maar het moderne type is zuinig in het verbruik. Maar wanneer je een nieuwe koelkast zoekt voor thuisgebruik, uit welke soorten en modellen kan er dan gekozen worden?

De Amerikaanse koelkast is enorm in trek

Een van de meest gewilde koelkasten van dit moment is de Amerikaanse koelkast. Dit soort modellen wordt ook wel side-by-side koelkast genoemd, omdat de Amerikaanse koelkast twee openslaande deuren heeft. Het is vooral de grote opslagruimte die een Amerikaanse koelkast ideaal maakt voor thuis. Heb je meerdere kinderen, dan kun je met deze koelkast perfect uit de voeten. Naat veel ruimte biedt een Amerikaanse koelkast vaak ook leuke extra's. Vrijwel altijd zit er een waterkraantje in voor superkoel water en/of een handige ijsklontjesmachine. Vaak is een Amerikaanse koelkast uitstekend instelbaar via een mooi display en eenvoudig te connecten met smart home systemen.

De standaard koelkast: een ideale combinatie van koelen en vriezen

In Nederland is de zogenaamde koel-vriescombinatie nog steeds de meest gebruikte soort koelkast. Bij deze koelkastvariant zit het koelgedeelte boven, met daaronder een vriesvak. Koel-vriescombinaties bestaan uit twee deuren, waarbij de temperatuur van het koeldeel en vriesvak apart, via afzonderlijke thermostaten, instelbaar zijn. Qua prijs is een koel-vriescombinatie doorgaans voordeliger dan de Amerikaanse koelkast.

De koelkast met dubbeldeuren: precies andersom

Een variant op de koel-vriescombinatie is de dubbeldeurskoelkast. Hierbij bevindt het vriesvak zich bovenin en de feitelijke koelsectie zich onderin. Dit type koelkast is meestal wat goedkoper dan de koel-vriescombinatie, omdat de indeling wat basaler is en er vaak iets minder ruimte in deze koelkastvariant aanwezig is.

Losse koelkasten voor appartementen en kleinere keukens

Een andere veel gekozen oplossing als je een nieuwe koelkast zoekt, is de tafelkoelkast of losstaande koelkast. Deze koelkast is uitermate geschikt als je een kleine keuken hebt of in een krap appartement woont. Je kunt de koelkast namelijk overal neerzetten. En omdat het een kleine uitvoering betreft, neemt deze koelkast weinig ruimte in. Doorgaan is de tafelkoelkast of losstaande koelkast niet hoger dan 1,10 meter. Je kunt dit apparaat dan ook met gemak op een tafeltje zetten of eventueel gewoon op de keukenvloer plaatsen.