Elektronica assemblage

Over ons
Elektronica etc blog

Hallo, mijn naam is Ronald en ik ben al een tijdje werkzaam als verkoper van elektrotechnische artikelen aan installateurs. Elektronica is een heel erg ruim begrip. Je kunt elektrotechniek aantreffen in allerlei producten. Je televisie, de slimme meter voor de centrale verwarming, de centrale verwarming zelf, je smartphone, je oortjes en de verlichting in je huis. Maar ook jouw auto zit vol met elektrotechnische snufjes. Kilometers kabel zijn er in verwerkt. Ik verkoop gewoon onder andere schakelaars en wandcontactdozen aan professionele installateurs. Installatiebedrijven die ervoor zorgen dat je verwarming en je verlichting het doet en dat je warm water hebt. In mijn blog lees je meer over elektronica.

Zoeken
Categorieën
Archief

Elektronica assemblage

18 april 2018
 Categorieën: Electronica, Blog


In ieder huishouden staan meerdere apparaten. Dit kunnen apparaten zijn zoals een tv, een radio of een wasmachine bijvoorbeeld. Al deze apparaten zijn ontwikkeld door een fabrikant. Een fabrikant van computers bijvoorbeeld, ontwerpt het gehele apparaat. Dit apparaat bestaat uit verschillende onderdelen, zoals een moederbord, een harde schijf en intern geheugen. Deze onderdelen worden apart geproduceerd. De onderdelen vormen samen een geheel als computer. Het proces van losse onderdelen naar de bouw van een volledig werkende computer noemen we elektronica assemblage. De fabrikant van de computer kan kiezen om de computer zelf te assembleren. Hiertoe heeft het een eigen assemblage fabriek nodig. Op deze manier houdt de fabrikant het proces zelf in de hand. Een fabrikant kiest er vaak voor om het assembleren uit te besteden.   

Assemblage bedrijven

Wanneer een fabrikant een product wil laten assembleren, kan hij kiezen uit diverse assemblagebedrijven zoals Petronics. Een assemblagebedrijf verzorgd het proces waarbij verschillende onderdelen samen tot één product worden gemaakt. Ook komt het voor dat een fabrikant een gedeelte van zijn product wil laten assembleren. Het andere gedeelte assembleert de fabrikant zelf. Een gedeeltelijk geassembleerd product wordt ook wel een halffabricaat genoemd. Halffabricaten worden vaak gebruikt om onderdelen van bestaande apparatuur te vervangen, zoals een nieuw moederbord in een computer.  

Elektronica assemblage proces

Het assemblagebedrijf beschikt over gespecialiseerde apparatuur, waarmee elektronische producten in elkaar kunnen worden gezet. Dit is in de meeste gevallen een geautomatiseerd proces. Ook vindt productie plaats in grote aantallen. Het product in kwestie is meestal een zogenoemd massaproduct. Voorbeelden hiervan zijn koffiezetapparaten of waterkokers. Als het betreffende product eenmaal in elkaar is gezet, wordt het product uitvoerig getest. Het assemblage bedrijf heeft hiertoe diagnostische apparatuur. Deze apparatuur meet het product door. Hierbij wordt vastgesteld of de verbindingen werken, of de onderdelen van bet product goed met elkaar samenwerken. Wanneer het product goed wordt bevonden kan worden overgegaan tot het verschepen ervan.  

Aflevering

Fabrikanten die het assembleren van hun product uitbesteden, kunnen ervoor kiezen om het door het assemblagebedrijf te laten afleveren. Het product kan worden bezorgd op elke gewenste locatie. Als een fabrikant hiervoor kiest, wordt het product meestal bij de fabrikant zelf afgeleverd. De fabrikant kan ook ervoor kiezen om het product te laten bezorgen bij zijn afnemer. Een afnemer kan een groothandel zijn, maar kan ook een specifieke klant zijn.   

Complete oplossing

Zo hebben fabrikanten de mogelijkheid om hun producten in elkaar te laten zetten en te laten bezorgen. Dit scheelt een fabrikant veel geld. Ze hoeven zelf immers geen assemblagelijn aan te leggen. Ook door het verzenden van de producten uit handen geven, werkt dit tijd- en geld besparend.