Artikel over electro

Over ons
Elektronica etc blog

Hallo, mijn naam is Ronald en ik ben al een tijdje werkzaam als verkoper van elektrotechnische artikelen aan installateurs. Elektronica is een heel erg ruim begrip. Je kunt elektrotechniek aantreffen in allerlei producten. Je televisie, de slimme meter voor de centrale verwarming, de centrale verwarming zelf, je smartphone, je oortjes en de verlichting in je huis. Maar ook jouw auto zit vol met elektrotechnische snufjes. Kilometers kabel zijn er in verwerkt. Ik verkoop gewoon onder andere schakelaars en wandcontactdozen aan professionele installateurs. Installatiebedrijven die ervoor zorgen dat je verwarming en je verlichting het doet en dat je warm water hebt. In mijn blog lees je meer over elektronica.

Zoeken
Categorieën
Archief

Artikel over electro

16 maart 2018
 Categorieën: Electronica, Blog


Electro en het installatiebedrijf

Als je aan stroom, licht en spanning denkt, denk je automatisch aan electra en electro. Maar denk je dan ook onmiddellijk aan electrotechniek en installatiebedrijven? Laatst viel de stroom uit bij mij thuis. En ik dacht, net als jij waarschijnlijk, dat zelf wel te kunnen oplossen. Dus ik de meterkast in en kijken welke stop eruit was gegaan. Dat is al meteen wat ingewikkelder dan ik dacht. De meterkasten zien er niet meer uit zoals vroeger. Je kunt kleine schakelaartjes omzetten, dat is eigenlijk alles. En die zitten op een groot paneel gemonteerd met daaronder weer een paneel met een leeg groen beeldschermpje en daaronder een dikke kabel en er boven een heleboel buizen en kabels.


Bel het installatiebedrijf!

Onverrichter zaken de meterkastdeur weer gesloten en de telefoon gepakt, die het ook niet blijkt te doen. Die doet het tegenwoordig ook op stroom, op electro. Met mijn smartphone, die gelukkig opgeladen was, opgezocht welk electrotechnisch installatiebedrijf in de buurt zit en die maar meteen gebeld. Die beloofde mij snel te komen en een uurtje later was het probleem dan ook opgelost. De waterkoker neemt te veel stroom af tijdens een piek, waardoor alles uitvalt. Bovendien zat de stekker van de wasmachine in het verkeerde stopcontact. Er bleek een speciaal stopcontact voor de wasmachine op een andere plek in de keuken te zitten. Ik heb de raad van de installateur meteen opgevolgd en de wasmachine daarom gelijk op het juiste stopcontact aangesloten.


Electro is geen DHZ meer!

Je ziet dus dat werken met electro geen doe-het-zelf klusje meer is vandaag de dag. Slimmer is het om het over te laten aan een installatiebedrijf. Ook verzekeringstechnisch trouwens. Stel dat er wat ernstigs gebeurt als jij zelf aan de meterkast hebt zitten sleutelen. De verzekering zal dan echt niet uitbetalen! Schakel te allen tijde een goede installateur in om je electro klussen te klaren of om je wensen op het gebied van domotica of anders gezegd: woningautomatisering, in vervulling te laten gaan. Er is tegenwoordig heel veel mogelijk. Je kunt de (apparatuur in de) woning laten anticiperen op de veranderende activiteiten en behoeften van de inwoners. Je kunt op afstand de verwarming aan zetten, of de wasmachine, gemakkelijk vanuit je auto. Technologie en diensten in je eigen woning laten integreren waardoor je een hogere kwaliteit van wonen kunt gaan ervaren. Mooi hè? En zo dichtbij. In de industrie gebeurt het al een tijdje. Computers en slimme sensoren zorgen er daar voor dat alles zo automatisch en zorgeloos mogelijk verloopt. Dat wil je in je eigen huis toch ook?