Tijd om de schijnwerpers te vervangen

Over ons
Elektronica etc blog

Hallo, mijn naam is Ronald en ik ben al een tijdje werkzaam als verkoper van elektrotechnische artikelen aan installateurs. Elektronica is een heel erg ruim begrip. Je kunt elektrotechniek aantreffen in allerlei producten. Je televisie, de slimme meter voor de centrale verwarming, de centrale verwarming zelf, je smartphone, je oortjes en de verlichting in je huis. Maar ook jouw auto zit vol met elektrotechnische snufjes. Kilometers kabel zijn er in verwerkt. Ik verkoop gewoon onder andere schakelaars en wandcontactdozen aan professionele installateurs. Installatiebedrijven die ervoor zorgen dat je verwarming en je verlichting het doet en dat je warm water hebt. In mijn blog lees je meer over elektronica.

Zoeken
Categorieën
Archief

Tijd om de schijnwerpers te vervangen

20 juni 2017
 Categorieën: Electronica, Blog


De traditionele verlichting wordt meer en meer vervangen door led verlichting. Het wordt gebruikt voor verschillende toepassingen, zowel binnen als buiten. Ook als buitenverlichting maakt men steeds meer gebruik van led schijnwerpers. Ze zijn zeer begeerd omwille van hun bijzondere kwaliteit en vooral omdat ze energiezuinig zijn. Om parkeerplaatsen, sportterreinen, grote hallen, enzovoort te verlichten denkt men steeds meer aan led schijnwerpers. De traditionele, energieverslindende schijnwerpers die worden gebruikt bij concerten worden geleidelijk aan ook vervangen door led schijnwerpers voor een meer dynamische verlichting.


Led schijnwerpers zijn duurzaam

Led schijnwerper hebben ondertussen bewezen dat ze heel stevig zijn en daardoor ook een langere levensduur hebben. Door de technologie die wordt toegepast gaan de lampen tot tien keer langer mee dan traditionele schijnwerpers. De kans is heel klein dat een led schijnwerper het de eerste jaren zal begeven tijdens een belangrijke sportmanifestatie, tijdens het werken of op parkeerplaatsen. 


Led schijnwerpers zijn milieuvriendelijk en energiezuinig 

Led schijnwerpers zijn de meest milieuvriendelijke keuzemogelijkheid voor het verlichten van grote terreinen en ruimten. Hun milieuvriendelijkheid wordt gestaafd door de afwezigheid van kwik en lood, twee zeer giftige stoffen die het milieu en de gezondheid kunnen schadden. Verder verbruiken ze tot 80% minder energie dan schijnwerpers met gloeilampen of Tl-verlichting. Het is duidelijk dat dit voor een enorme kostenbesparing zorgt op de energierekening.


Veiligheid is gegarandeerd

Bij het gebruik led schijnwerpers is de kans op brand bijna onbestaande omdat ze weinig of geen warmte produceren. Ook de behuizing en de bedrading van de lampen zal ook niet oververhitten zodat de kans op een elektrische storing heel klein wordt. 


Verplaatsbare schijnwerpers

Iedereen kent ze wel, de enorme lampen van 500 Watt die gebruikt worden in de bouw. Gelukkig worden deze energievreters stilaan vervangen door verplaatsbare led schijnwerpers. Om hetzelfde licht te produceren gebruiken ze maar 20% van de energie die nodig is voor de oude bouwlampen. 


Led schijnwerpers voor wie houdt van helder licht

De nieuwste schijnwerpers produceren licht dat aanzienlijk helderder en witter is dan daglicht. Evenementen die 's nachts of 's avonds georganiseerd worden lijken wel plaats te hebben bij daglicht. Bezoekers zullen door de donkere omgeving alles nog beter kunnen zien. Bij concerten en andere evenementen worden de kleuren veel helderder waardoor alles veel aantrekkelijker wordt voor toeschouwers. Led schijnwerpers zorgen voor een verbeterde veiligheid op parkings omdat potentiële dieven niet ongestoord zullen kunnen werken: ze vallen direct op in het heldere licht. Zoals u kunt lezen zijn er heel wat voordelen verbonden aan het vervangen van de oude schijnwerpers op uw werf, parkeerplaats of in uw evenementenhal. De besparing die gegenereerd wordt kan op een andere manier geïnvesteerd worden.

Kijk op Ledhandel.nl voor een uitgebreid assortiment aan led schijnwerpers.